khadir.blogg.se

dagbok om träningen med mina hästar

Tisdag 30 April

Idag for jag ut och skulle köra Bullen, han har inget driv när han är själv så jag tog Khadir med på släp. I en uppförsbacke så galopperade vi när Bullen såg en björn eller nåt liknande farligt. Han tvärnitar och jag ramlar ner på gallret och Bullen vänder hem. Jag ramlade av och tappar Bullen och Khadir sliter sönder grimskaftet. Jag tuggar grus och ser ut som att jag har gyttgebrottads med en rysk brottare. Jag fick tag i Khadir och vi fick gå hem. Ringde Peter och han tar emot Bullen, han är kolugn. Ja vad ska man säga shettis de är bäst. Jag har ont i kroppen och ett finger funkar inte. Annars är det bara bra!
Taggar: Bullen, gyttgebrottads, khadir, köra häst;

Bilder

Måndag 29 April

Ja nu var det några dagar sedan jag skrev.  Det blev ingen tävling i lördags,  Erika var sjuk så Emelie fick döma och jag var sjuk. Jag sov hela dagen i princip såg lite dressyr på tv, det är så himla fint att se alla dessa fina ekipage. Igår så var barnen här för Peter fyllde år, när jag och Lucas for ut för att köra Bullen så såg jag att han var svullen igen. Så nu får han penicillin igen,  den lilla stackarn har så ont.  Så idag så var vi tvungna att hitta ett renare sätt att motionera han på.
Vi hittade massor av snö.  Perfekt för oss. ♥
Igår tog jag Khadir och red i ridhuset på kvällen, Isabel följde med och jag hoppade lite. Huuva vad modig jag börjar bli. Han gick riktigt bra synd att ryttaren inte är lika modig som han har blivit. 
Kolla stigläddren. Sedan fick han rulla och vara lös och han lekte följa john med Isabel.  Han är väldigt lätt road. 
Taggar: Bullen, dressyr, emelie, hoppning, khadir, träning;

Fredag 26 April

Igår kväll så skulle Emelie rida igenom programmet inför tävlingen i morgon, men Khadir var knäpp. Och helt plötsligt så var han halt.  Idag så red jag han och då var han som vanligt.  Ja hästar ibland så förstår man sig inte på dom. 
Imorgon är det dressyr tävling på klubben och det var meningen att Emelie skulle rida Khadir men Erika som skulle döma har blivit sjuk.  Så det blev Emelie som fick döma så nu kan hon inte rida. Det var meningen att det skulle vara genrep inför tävlingen i kågedalen. Jaja det kommer att bli bra ändå. Nä nu är det dax att sova. 
Glömde berätta fölningen jag skulle vara med på, den missade jag.  Jag jobbade hon fick 18.00 igår och då hade jag lektioner. Typiskt! !!.Jag har varit och fotat han idag han var gigantisk. 
Bilderna blev lite suddiga för jag satt under Grace han var trött och gäspade ordentligt. Vilken söt plutt. 
Taggar: dressyr, emelie, föl, khadir, tävling;

Onsdag 25 April

Idag när jag skulle släppa ut Frida så visade hon att hon inte ville stå ensam längre. Så jag släppte in henne till killarna.De var som 2 perfekta gentlemänn, nör hon talade om vad hon ville så lysnade de direkt. Skönt nu behöver hon inte stå ensam längre.
Tjejerna var här idag och vi tog en tur ut till e4 -an. Bullen var lite rädd för bilarna undra om han har fått ett grus sprättat på sig för det har han inte varit tidigare.
I morgon så ska Emelie träna programen införi helgen, spännande. Khadir ska starta 2 klasser l:c och l:b jag ser fram emot det, det blir som en träning inför våran första tävling i kågedalen. Hur lång framridning mm, jag kommer oxå att få jobba jag är självutnämd häst skötare. Jag hoppas jag inte skämmer ut mig, knoppa hoppas jag slipper för hästen skulle få skämmas så dålig är jag. Kanske skulle jag gå en kurs så man blir ett proffs?
Linda ben är jag oxå sunkig på, nä hästskötar utbildnig borde jag nog gå så jag blir ett proffs. :-)
Fredag jobbar jag, kanske ska ta med lilla gubben och rida igenom han inför lördag. Ja man får se.
Jag väntar ju på att min vän Anette ska ringa för jag ska vara med på en fölning, det borde vara Grace men hon har hållt igen länge nu. Men då blir det kort.
God natt
Taggar: Bullen, dressyr, emelie, föl, khadir, shire, träning, tävling;

Bilder från idag.

Måndag 22 April

Idag så har jag varit ute och ridit världens mysigaste kille. Han blir så trevlig när Emelie har ridit igenom han. Jag kan inte tacka Emelie för det jobb hon gör med Khadir. På lördag så startar hon 2 klasser på våran klubbtävling hemma, jag är så nöjd att jag hittade henne och att hon ville hjälpa mig. TACK Emelie.Sen måste jag ju oxå tacka Erika som har hjälp mig sen jag köpte Khadir jag har själv tränat för henne sen jag köpte han, nu tränar Emelie för Erika och jag för Emelie. Ett upplägg som passar oss perfekt.
Julia var här och körde Bullen han börja bli så fin, hon fick han att galoppera samlat en bit idag, heja Julia.
Nä nu är det sängen som hägrar , god natt.
Taggar: Bullen, dressyr, emelie, fota, khadir, träning, tävling;

Söndag 21 April

Dressyrträningför Erika med Emelie på ryggen! Ja vad ska man säga, jag var så lycklig när hon red Khadir.Han har blivit så fin, de tränade på att han skulle länga steget i trav och galopp. Hon sa att hon fick en bra känsla och det såg otroligt trevligt ut. Han fick ont i magmusklerna, och sen skulle hon rida sin Valle. Då fick hennes mag muskler sig en omgång till,hihi man ska känna att man rider.
Igår kväll så kikade jag på tiderna och läste 12.50 och var så säker på tiden, sen imorse sa peter att jag skulle kolla en gång till och då var det 11.50. Skit jag fick superbråttom, jag måste ju köra Bullen oxå han var lite svullen. Men det blir bättre bara man kör han..
Nä nu är det god natt.

Bilder

Några bilder på pållarna. Fölet är det jag ska vara med i morgon. Hjärtat har jag fått av Julia så fint. 

Fredag 19 April

En hel vecka har gått. Tiden går fort när man har kul. Jag har nog världens roligaste jobb, tänk att få jobba med hästar jag blir glad varje dag jag far till jobbet. Bullen mår prima och han har inte haft några problem alls efter kastrationen. Han är sitt gamla jag i körningen oxå, alltså perfekt. Khadir går som tåget han blir bara trevligare o trevligare att rida. I kväll har jag hoppat igen med han, inte högt men kontrollerat. Vi hoppade en liten bana på 60-70 cm. Han har så bra framåtbjudning nu, det är stor skillnad sen han blev vallack. På söndag är det Dressyrträningför Erika, Emelie ska rida. Hans första dressyr tävling närmar sig det blir i Kågedalen. Jag längtar men risken finns att jag börjar lipa. Imorgon ska jag vara hästvakt på Shiregårdendå de ska på hingstpremering i stan, de har ett föl som flaskmatas. Jag tror jag ska pussas hela dagen med det sötaste fölet i världen. Hon är så fin och social, de blir så mysiga när de flaskmatas. För några dagar sen var jag så irriterad på en skola som inte "sett" mobbing på deras skola. Jag har följt allt som skrivits om det i tidningen och jag bara häpnar. Hur kan man behandla barn på det viset, tala om att svika barn och se tilla att de tappar tron på vuxna människor. Jag tror inte jag skulle låta mitt barn behöva gå tillbaka tillden skolan. De som jobbar där har ju visat att de inte har någon empati de ska skämmas. Hoppas det finns någon som sätter ner foten och vågar säga ifrån. Nä nu ska jag se tv en stund och sen så ska jag sova.
Taggar: Bullen, dressyr, emelie, fota, hoppning, khadir, mobbing, tävling, vuxenansvar;

Måndag 15 April



En uppdatering! Charlie mår prima, Julia har hjälpt mig med körningen i helgen och även idag. Körning 2 ggr. per dag gör susen, jag rörde oxå på Khadir 2 ggr./dag och det funkade oxå kanon bra. Khadir har jag motionerat på som vanligt, ingen hoppning i går för han. I helgen har jag varit på tävlingar, på lördag så följde jag Isabel till skellefteå på hoppning det gick superbra och hon var så nöjd. På söndag var jag i Vännäs och såg våra duktiga ponnyekipage i dressyr, det är så roligt att klubben har fått till ett lag! Ja det rör på sig och det märktes idag jag har varit super trött.
I morgon så blir det körning med Bullen och dressyr efter vägen med Khadir, en ny dag med nya utmaningar .
Taggar: Bullen, dressyr, hoppning, khadir, tävling;

Fredag 12 april

Igår så tränade jag för Emelie, det gick bra. Vi tränade på förflyttningar och att han skulle svara på en gång. Han var duktig och pigg och allert, en rolig träning. Idag så har jag kastrerat Bullen det var snabbt gjort Sara är duktig. Ingen hingst på min gård längre. Hon kollade Khadirs tänder oxå, hon var här för några månader sen och då var hans mun hemsk. Nu var han jätte fin i munnen och hon flourlackade tänderna igen. Förra gången hade han många foderfickor och hade mycket karies. Nu har vi slutat med färdig foder, och de får korn och foderjäst endast. Jag har oxå slutat med häst godis för det innehåller så mycket socker. Jag tror det är jag som tycker det är jobbigast, jag vill så gärna ge när de har varit duktiga. I helgen så ska jag följa på tävlingar. Imorgon så ska jag till skellefteå med Isabel och på söndag är det vännäs och vårat dressyrlag på ponny som ska till vännäs och tävla första lagtävlingen. Ja en helhelg alltså.

Bilder


Jag har haft veterinären på besök. Jag vet inte varför bilderna är åt fel håll.  :-D

Onsdag 10 April

Lite dålig uppdatering. I veckan så har jag tränat lite lugnare efter vägen . Jag vill att han skulle vara lite mer följsam, det har väl gått lite si och så. I tisdags så var jag o Isabel ute, Colardo brunstade som ett tok och Khadir vart lite hingstig och bromsade hela tiden VÄLDIGT mysigt med vår :-) . Julia har varit hos mig och kört Bullen han är så fin, hoppas allt går bra på fredag. Imorgon är det Dressyrträningför Emelie det ska bli skönt att se om min träning efter vägen hjälper, eller om jag måste åka in oftare till ridhuset. Idag så startade inte min dag så bra, jag läste tidningen om ett barn som blev mobbad och ingen vuxen på skolan hade märkt eller sett nått. Jag var så förbannad och ledsen, hur i he....e kan ingen ha märkt något. Sedan pratade jag med en vän och vårat samtal hamnade på just utsatta barn. Hur kan vi på 2000- talet behandla barn på det vis vi gör i sverige. Vi har skrivit på barnkonventionen och där står klart och tydligt vilka regler som gäller angående barn. Ändå så mobbas barn på skolor misshandlas och ingen ser. Det är också misshandel från de vuxna, som "inte" ser, eller orkar man inte. Barn omplaceras på flera fosterhem, för att systemet är så komplicerat så att det ska vara så. Hur ska barn kunna bli trygga vuxna när de behandlas på det här viset när de är barn? De vuxna som sitter på de här positionerna och bestämmer har de ingen empati? När ska vi sätta ner foten och säga att nu är det nog? Barn ska få vara barn och kunna lita på oss vuxna för att själva kunna bli bra och trygga, empatiska vuxna.
Kram till er alla barn som far illa och hoppas ni träffar någon ni kan lita på och som lyssnar på er.
Och alla vuxna TA ERAT ANSVAR !!!
Taggar: barnkonventionen, mobbing, skola, träning, vuxenansvar;

Lördag 6 mars

Idag så var jag och hoppade lite. Khadir var super taggad jag var tvungen att hoppa i trav för annars drog han efter hindren. Det tar sig men jag behöver träna lite mer. Sedan så tömkörde jag Bullen, han var så duktig första gången jag tömkörde på volt. Jag tömkörde kanske 20 minuter sedan släppte jag killarna. Då blev det glädje yra, de var helt galna stegrade och bet på varandra och sedan en vild jakt och sen började de om med stegring osv. Roligt att titta på när de leker, man inser vilken styrka de har. Ja inte skulle då jag vilja vara med i deras lek. Imorgon är det hoppträning.
Taggar: hoppning, häst, träning, tömkörde;

Fredag 5 april

Nu ärdet helg igen, huvva vad tiden går fort. Jag har haft ridläger på ridklubben onsdag och torsdag. Jobbat med mod, något som de här tjejerna behövde. De har varit superduktiga i torsdags så red de övningen i den gångart jag hade gjort upp om . Jag har jobbat med övningar i olika gångarter där man själv känner vad man klarar av. I går torsdag så var jag och Julia ute med våra hästar/ponny. Charlie gick klockrent, och Khadir jobbade på riktigt bra. Idag fredag så tog jag hästledigt och for till Rebecca och Lucas, vi hade en riktig mysdag. Julia var här med sin pappa Peter och körde Bullen, idag var han inte lika trevlig som igår. Men han är ganska hingstig just nu, blir bättre nästa fredag då blir han vallack.:-) . Imorgon tror jag jag ska fara till ridhuset och träna grabbarna, Khadir i hoppning med mig på ryggen och charlie hade jag tänkt tömköra. Jag hoppas Julia kan hjälpa mig om jag far dit. Ja vi får se vad som händer imorgon.Nu är det dax att ta in pållarna.
Taggar: hoppning, khadir, tinker häst, träning;

Tisdag 2 April

Några dagar har gått sen hoppningen, jag är fortfarande ganska nöjd :-) . Var till sika på Dressyrträning en och titta de är så duktiga, det var många borta på hoppträningen så jag ställde in. Jag och Isabel tog en runda runt Gullmark,mysigt. Igår var det dressyr för Emelie det gick bra! Kunde gått bättre men jag tar mig. Nu ska jag ut och röra Khadir en vända, han går nog 2 dagars vila sen . Jag har ridläger i 2 dagar och tror inte jag orkar rida då.