khadir.blogg.se

dagbok om träningen med mina hästar

lördag 30 Mars

Jag hoppade, jag kände mig väldigt ringrostig. Men det var super roligt. Jag ska nog träna lite och se vad som händer, kanske nån klubbtävling. Jag har aldrig hoppat med Khadir pga. att jag har ramlat av och skadat mig så mycket på den pållen. Det kanske inte är så smart , men jävligt roligt. Sedan var det järnet till stan, städade ut Basses lägenhet och efter det påskmiddag hos min mamma. När jag kom hem städade jag hela huset, puh. Nu ligger jag på soffan och njuter och ser tv. En ny dag imorgon Dressyrträning för Erika, Khadir ska inte vara med men jag ska filma. Sedan hoppträning ja en full späckad dag.

Fredag 29 Mars

Eller är det lördag? Ja i dag har jag varit på hippo och sett hästhoppning superkul, mem man blir så sugen och jag ska ju inte hoppa mer. Men imorgon /idag ska jag o Isabel åka till Sika och hoppa lite :-) . Inge högt typ 1.20 som jag brukar säga till mina elever. Nä skämt och sidor jag ska inte hoppa någe högt. Sen ska jah fara och städa ut min sons lägenhet, han har flyttat till Stockholm:'( jagsaknar honom redan. Han flyttade idag. Roligt för han, han ska starta upp en fillial till rikoelektro. Företaget han har jobbat på i några år, usch nu lät jag super gammal. Jaja kanske ingen hoppning ändå när jag insåg att jag var en dinosarius nu :-) . Sedan ska jag på middag hos mamma, och genast kände jag mig lite yngre. Jag får uppdatera i imorgon så ser vi om jag vågade hoppa.God natt!

onsdag 27 mars

Måndag och onsdag så har vi tränat dressyr efter vägen, han är lydig och jobbar sig fram mot bettet. Det är roligt när vi går framåt. Vi har; provat pelham på Frida, Klara har haft det lite tugnt att rida Frida i slutet hon har varit stark och stuckit med Klara. Men hon blev betydligt trevligare med pelham. Ingen träning i morgon men det är Erika träning på söndag. Jag har tänkt mig på hippo i helgen för att se hopptävling. Ja sen är det några extra lediga dagar skönt.

Hoppning

Idag var det hoppning för Khadir och My. Det var banhoppning med omhoppning. Det gick super, de tar sig som ekipage. Han är lite seg och lat och My har inte än alla knappar att få fram honom. Men de hoppar trevligt tillsammans och språngkurvan tar sig. Man ser att de har fått självförtroende med varandra. Det har varit en helg med massor av händelser så nu är det godnatt.

Söndag 24 mars

I helgen så har mitt barnbarn varit på besök. I sommar när han var här så var han så rädd för alla djur, men det har gått över. Nu var han med på allt och det är tur man har snälla hästar. Khadir var helt outstanding vilken häst. Han var så försiktig med lilla Lucas. Vi har både ridit och kört under helgen och varit på hundspannskörning, där hela familjen var med. Några bilder på helgen får ni här.
Jag tror de sitter och väntar på oss.
Lucas tyckte nog allt var roligt men bäst var nog ridturen på Khadir.
Hundspannskörningen det är så roligt, men inte samma adrenalin kick som första gången.
En del av ligan och våra duktiga hjälpredor Isabell och Jacob. Ja vilken kanon helg.

Fredag 22 Mars

Idag är en tung dag. Igår när jag hade en lektion kvar så börjar det pratas om en olycka på E4 där hästar var inblandade. Efter sista lektion så får jag veta att det är några av mina hoppelevers hästar som är påkörda och döda. Jag ska träna själv, luften gick ur mig. Jag tränade och Khadir gick som en klocka. Men det känndes inte som när det har gått bra annars, glädjen ville inte infinna sig. Idag har tårarna kommit och en klump i magen. Deras ägare har tränat för mig länge, när de började så gick det inte alls så bra. Hästarna hade verkligen inte tekniken för hoppning, men tjejerna gav aldrig upp. Och nu så går deras ponnysar bra, och då händer det ofattbara. De blir påkörda och dör. Jag kommer att sakna dem på träningarna så väldigt mycket. Tillbaka till min träning för Emelie, Khadir gick som sagt kanon och min kropp ville som jag ville. Det var ett tag sen. Jag var nöjd och även Emelie. Idag så hämtade jag Lucas på morgonen, vi har kört Bullen det gick bra. Han är för mycket hingst för att det ska vara bra för han. Han bromsar för mycket, stackarn. Janne var här och skodde idag oxå, alla utom Charlie skötte sig snyggt. Han bet Janne, javad sa jag hingst. Nu är det dax för sängen. I morgon så ska jag och min familj köra hundspann,det ser vi fram emot.

Bilder

Idag så fick de nya grimmor, dom blev så fina!

Söndag 17 Mars

Vilken dag ! I morse väldigt tidigt ringer Janne och säger att deras hästar är lösa i byn min enda tanke var nog HJÄLP!! Jag ringde Isabel samtidigt som jag klädde mig och sen var det platan i mattan till Djäkneboda. När vi kom dit så vara alla hästar ute förutom Cevins hage och de hästar som stod inne. Hagarna var trasiga och en del hästar ute i byn och sprang. Hingstar och ston huller om buller i stallet.Underbart!! Isabel tog hand om hästar o jag lagade hagar, grannen gick hem med 3 hästar från Ratan. Alexandra som tar hand om hundarna var handräckare åt mig.Mitt i allt så ser vi ett russ betäcka ett annat russ Isabel kastar snö och får bort han från stoet. Efter några timmar så är allt ordnat, hagar lagade alla hästar på rätt plats och lugnet lägger sig. Då inser vi att det är 4 russ i en hage där det bara skulle vara 3. Då var det dax att åka hem och släppa ut mina hästar. Käkade frukost medelade mina hopptjejer att jag inte orkade med några lektioner . Och sen somnade jag:-). Vaknade vid 13 tiden och sen var det dax att mocca och fixa med hästarna,både hemma och på Shiregården.Puh sånna här dagar kan man verkligen vara utan. Men inte en ända häst var skadad och inga mäniskor heller, tala om tur. Khadir tappade en sko och min hovslagare är ju so sagt i England så nu får han ofrivilig vila i några dagar. I morgon åker pottis o bella hem deras hussar o mattar är nu hemma från Alaska. Ja nu ska jag se hopptävlingar på tv och sen är det god natt.
Taggar: föl, gottlandsruss, häst, khadir, shire, tinker häst, träning;

Lördag 16 Mars

Ja vilka dagar, jag är hästvakt på Shiregården. Jag tar hand om hästarna medan Anette och Janne är i England. De har tagit tjejerna och åkt till det jag tror världens största Shireutställning. Det är sista året den arrangeras. De har varit där förut och kollat och köpt hästar där. Och nu får jag ta hand om deras fina hästar, jag får hjälp av bästa Isabel att släppa in och ut hästarna,det hade inte gått så bra annars. Vi får mysa med tinkerfölena hur mysigt som helst. Men mina dagar går för fort, jag hinner för lite, igår så red jag Khadir med Isabel och Sara, vi tog en tur runt Gullmark.Sedan så for jag ut med Klara och tog Bullen på en tur, han är så lyhörd. Jag ser fram emot att börja träna han för Erika. Veterinären har inte hört av sig så hon är inte frisk än så kastreringen väntar. Jag tänker inte börja träna han förän han är en valack. Idag så har jag varit på Shiregården och sen hade jag en del i grönt kort kursen på ridskolan. När jag kom hem så fixade jag och Klara stallet och frissade Frida. Nu ligger jag på soffan och har fått värsta gomiddan och snart ska jag ta in mina hästar.I morgon så har jag träningar på ridskolan, My är sjuk så Khadir blir hemma. Så den dagen lär oxå gå med dunder o brak. Mina extra hästar är kvar ännu, jag vet inte när de ska åka hem. Ja nu ska jag se tv en stund, ta in hästar och somna på soffan.

Onsdag 13 mars

Igår så for jag ut en sväng med Khadir på kvällen, det blåste så mycket och kallt å dan. Han gick som en klocka, lyhörd och lydig. Så jag red längre än jag hade tänkt, s...an så jag frös innan jag var hemma. När jag fryser så är det KALLT kroppen har inte velat som jag efter det. Känns bättre ikväll, jag är hästvakt på Shiregården nu i 5 dagar. Nu ska det mysas med föl :-) . Det kommer att bli fullt upp i några dagar, men sen blir det lugnt som vanligt. Jag har inte ridit idag och i morgon har jag lektioner så då blir det vila för killarna. Men sn blir det en hästhelg med ela dagarna fulla md hästaktiviteter. Och killarna ska ridas o köras för hela slanten. Klara ska oxå få en riktig hästhelg.

Måndag 11 Mars

Idag sken solen när jag vaknade, underbart man blir så glad. Efter jobbet så följde Klara o Signe mig hem, först red vi tjejerna en skritt tur. Pottis var lite laddad, vi red barbacka kändes som en dåligt val en stund. Men med min balans så gick det bra :-) :-) . Sedan red jag Khadir och tjejerna körde Bullen . Det gick bra ända tills vi kom hem, då blev Bullen rädd för Molly och tvärsvängde och vagnen välte och tjejerna for av. Han stack en bit och ställde sig på bagarstugans bro, men han är väl en shettis. Selade av vagnen ledde han därifrån oh satt på vagnen igen och körde iväg. Inte en reaktion, som sagt en shettis.

söndag 10 mars

Jaha då var den helgen gjord. Fredag så var Klara o Signe här och hjälpte mig. Ja Klara tog hand om sin gullplutta, och sen mockade hon hela stallet. När vi red halkade Frida till och gick omkull, usch det såg otäckt ut men nu har vi beställt skoning till henne. Det är snorhalt efter vägarna nu. Signe fick rida Khadir för hon har aldrig kört förut så jag körde Bullen.Khadir skötte sig super och Bullen var super pigg. Han hade nog lätt kunnat ta ett varv till runt Gullmark alltså 6 km. till. På lördag så skrek min kropp efter sömn så jag lyssnade på den, den här gången. Idag så har jag sett på dressyr, först Klara o Frida de var så duktiga. Sedan var det Emelie o Khadir de tränade på samma som förra gången, alltså att stärka han så han spårar. Det går framåt och han börjar bli riktigt stark och även Emelie :-) . Sen red Emelie Valle, det är så roligt att få se en så fin och välutbildad häst. Jag har den förmånen att få följa Emelie i hennes utbildning med hästarna. Hon är duktig och ambitiös fast hon är så ung. Sen har jag ännu mera tur att få vara med Erika när hon tränar de, hon är så duktig på att förklara både till dem och till mig. Varje gång får jag lära mig så mycket nytt. Helt underbart.Nu kan jag gå o sova och drömma fina dressydrömmar. Tack bästa Emelie och Erika. Glömde att berätta, Julia har brutit benet och får inte rida och köra på flera veckor. Stackars henne, vi skickar krya på dig kramar till henne.

Fredag 8 mars

Äntligen fredag, jag jobbar på UG ikväll. Det är så mysigt när vi sitter och pysslar och när tjejerna pysslar med hästarna. Just nu så blingas det på hjälmar, träns och annat som går att blinga. Idag skiner solen, men det blåser storm. Vi ska ut och rida sen och jag ska fota lite får se om jag kan få till några bra bilder. Pratade med min tränare Emelie sent i går kväll hon hade läst på bloggen att jag inte tyckte jag skulle ha tränat i tisdags. Hennes komentar var att jag visst ska träna och vi behöver "träna" på att jag inte orkar oxå hon är bara för bäst. Hon har ju alldeles rätt i det. Det blir i allafall Erika o Emelie träning för Khadir på söndag, jag älskar att sitta och titta på. Nä nu ska jag göra nån nytta kanske.

Torsdag 7 mars

Ja vad ska man skriva, veckan har varit bra. Klara har varit här 3 dagar och hjälpt till med hästarna. Charlie är riktigt i gasen, nu sätts han igång igen. Han blir väldigt nafsig och bufflig när han har överskottsenergi. Tur han är söt:-) . Khadir är en klippa , träningen gick ju sådär. Men igår så hade Julia han på ridlägret, han är bara så underbar. Han gorde det han skulle och Julia var nöjd med dagen. Idag så är det vila, jag är på ridskolan hela dagen.Imorgon blir en lugn dag med en riktig uteritt. Hoppas vädret är som idag alltså strålande sol. På lördag är det gröntkortkurs, jag håller i en del av kursen. Kanske hinner jag på hippo och titta på hopptävlingar. På söndag är det Erica träning, hoppas Emelie orkar rida 3 hästar. Annars så hoppar killen. Vi håller oxå på att skritta igång ponnysarna som är på besök. Ja dagarna går i vanlig takt. Önskar att det snart blir vår så man inte behöver alla tjocka kläder, börjar bli less. God natt.

Tisdag 5mars

Dressyr träning för Emelie, jag hade för ont för att träna men tränade ändå. Korkat så in i bomben. Vi tränade hockeysargen, en övning för ställning och böjning. Gick så där och min underbara häst utnytjade situationen, han känner när jag inte har ork. Jaja bara att ta nya tag, det blir bättre nästa gång.

Söndag 3 Mars

Jag började skriva innan söndag gick över till måndag :-) . Idag så var det hoppträning för Khadir,i början var han inte så rolig. Men i slutet blev det 2 riktigt bra rundor. Vi hoppade en lättare bana med fokus på tempo och att lyfta Khadirs huvud. Han dyker gärna över hindrerna. Sista rundan blev det betydligt bättre. Roligt att det tar sig föe My och Khadir.

Lördag 2 Mars

Oj nu har jag inte skrivit på några dagar. Jag är på ridskolan hela torsdagar så då hinner jag inte skriva. Och igår så städade jag hela huset, PUH så jobbigt. Men det blev fint och luktade inte stall som min man alltid gnäller över. Idag så ska jag på kallas i h-sund, det blåser storm ute så så roligt blir det inte att köra dit. Men desto roligare när vi kommer dit att få träffa sina barn och deras respektive. Men framförallt mitt barnbarn. Sedan så ska jag rida med Isabel och Klara, men stormar det så här så får vi se. Det blåser så mycket så fåglarna flyger lågt :). Nä nu ska jag stressa min man så vi kommer iväg.
Lucas