khadir.blogg.se

dagbok om träningen med mina hästar

Rakning

 
Ja vad ska man säga, jag har rakat lilla Bullen. Han har börjat klia sig, för hans päls är för kallare breddgrader. Typ isbjörnsland. Han är nog nära besläktad med isbjörnar eller något liknande stackarn. Och vi har plussgrader dygnet runt, riktigt uppochnervända världen. Här kommer några bilder.
Hur söt som helst!!!

Bilder

Här är ett kort när Khadir hade ny kommit.
Första våren hemma hos mig.
Ny rullad och väldigt fin.
Dressyrträning för Erika 1 år efter jag hade köpt honom.
Hittade ett kort när jag rider Cevin, världens finaste o roligaste shirehäst.
En bild med Khadir och Lobrina. Lobrina väntar Khadirs föl i sommar. Fölet är Saras som rider Lobrina på bilden.
Lobrina har uppfostrat Khadir de stod tillsamans från han kom till förra vintern alltså 2011. Hon har fått ett föl med Khadir, men tyvär så föddes det 1 månad för tidigt. Det var dött vid födseln, ett kolsvart sto. Men nu hoppas vi att allt går som det ska, och att det kommer i månadsskiftet maj/ juni.
Översta bilden är på mitt Älskade barnbarn Lucas.
 
Taggar: barnbarn, dressyr, fota, föl, häst, khadir, träning;

Dressyr tisdag 26 februari

Äntligen, träning för Emelie. Vi tränade övergångar, trav på serpentinbågar avbrott till skritt o halt på medellinjen. Gick nästan hela tiden som en dans. Sedan la vi in gallop på mitten bågen och det gick oxå bra. Det rasade snö från taket, khadir fick hybris inte roligt. Men jag är supernöjd med tränigen.
Taggar: emelie, khadir, träning;

måndag 25 februari

Idag så var jag och Klara ute o skrittade hästarna, de har gått ganska hårt med träningar mm. Imorgon är det dressyrträning med Emelie, det ska bli roligt. Vi har varit sjuka så det var längesen. Jag tog några bilder i kväll, solen har varit synlig hela dan och jag fotar på kvällen smart. här är några!
Sista kortet är på Bella, hon står hos mig i några veckor.
Taggar: emelie, fota, khadir, träning;

You tube

Om man söker på mlkhadir eller mlkadir på you tube så finns det filmer på honom. Och det kanske kommer fler.

Bilder och dressyr träning för Erika

Bavvan
Valle
Bavvan ser ut som en ponny!
Övre bilden Bavvan ser ut som en miniatyr jämfört med Valle. Jag och Khadir i fredags när han var med i ridhuset.
Måste träna på var jag har skänkeln.
riktigt fint! om man får såga det själv.
Emelie på dressyr träningen för Erika idag. Det startade kanske inte så bra, men i slutet gick han så bra. Både jag och Emelie var nöjda.
En riktigt nöjd Khadir!

Lördag 23 Februari

Vilken dag! Först var jag på bränntis, Jonte skulle lära en kompis dotter att åka slalom. Han är så duktig. Det tog 2 åk så kunde hon svänga, han brås på mamma när det gäller att lära ut. Efter 4 åk så var det dax att hoppa, tjoho jag tror hennes mamma skulle dö. Det gick som en dans. Sedan for jag till Emelie och vi for ut med Bavvan o Valle. Det gick riktigt bra. Bilder kommer sen på våran ridtur igår. Sedan hem fika och ut igen. Jag och Klara for ut å en tur, hästarna var hur pigga som helst. Vi till några rejäla galloper så hästarna fick sträcka ut. De var riktigt nöjda när vi skrittade hem. Imorgon är det dressyr träning för Erika, Emelie rider och jag får sitta o njuta:-) .

Fredag 22 Februari

Idag så fyller min yngsta son 20 år, huva vad tiden går. Vi var och käkade tårta hos han o hans tjej i dag. Först i dag så var jag och red Bavvan, Emelie har köpt en ny häst och jag följde henne på premiär turen. Hennes nya är en riktig skönhet. En 10 årig vallack, från tyskland. Hon köpte han från danmark utbildad medelsvår A om jag minns rätt. Jag jobbade kväll så jag tog med mig Khadir och red ett dressyr pass i ridhuset, han är så fin just nu. Jag blir så glad när allt funkar som det ska. Nu är jag supertrött, tror jag ska krama kudden nu.

Onsdag 20 Februari

Idag var tjejerna här. Julia motionerade Khadir och Klara Frida. Jag tränade NH med Charlie. Han var riktigt duktig. Han förstog snabbt vad jag menade. Han är väldigt närgången så vi tränade på min zon. Han fattade snabbt. I morgon är det vilodag för mina hästar.

Minnen

Min gammla häst Tajvino, den absolut bästa. Den övre bilden Edsel.
Khadir kan lite konster typ, stegra, tack. buga och början på spansk skritt. Här tränar vi.
Så här spänd var han i början jag hade honom. Och det blev inte bättre under ridpassset.
Hugo som valp.
Edsel Peters hund och stich våran farbror. han har flyttat till Carolina. Han gillade inte våra stora hundar.
Sommar !
Dante, en ponny som inte växte på sig. Så han flyttade till min kompis i Åmsele.

Tisdag 19 Februari

Tisdag då är jag med familjen Bergström på Shiregården. Det är så trevligt, idag så var jag o flisan ute o körde. Vi tog en tur till Ratan. Riktigt roligt, men Flisan hade en snabbare häst usch hatar att bli efter. Sedan så tränade vi Phillip en unghäst. Flisan red och jag gick bredvid, han är ganska obrydd. När vi hade passerat stona så blev han lite busig och kastade med huvet, det var det ända som han gjorde. Duktig pålle. De hade oxå fått ett föl till, nu är det 3 tinker föl. De är helt bedårande, vilken tur jag har som får vara med dem. När jag kom hem var jag tvungen att sova en stund, Emelie ringde och väckte mig, tur. Red Khadir han var så fin, lite sidförflyttningar och galopp fattningar. Han blir mer och mer lyhörd o framåt, jag är så nöjd med han. Emelie och jag har bestämt vilka tävlingar han ska vara med i vår. Spännande:-) . Dax att ta in pållarna, igår somnade jag på soffan så det blev sent. Khadir var inte nöjd, min lilla mes.

Måndag 18 Februari

Bilder! Nu blev det en bildbomb. Igår var det hoppning på schemat. Julia "hoppade" Bullen. Han gick kanon bra igår han har börjat lyssna bra på skänkeln och tygeln. Nu ställs han av i 3 veckor för att sen kastreras. Khadir har varit lite taskig mot My, han har testat om hon ska säga ifrån vilket hon inte har gjort. Men igår sa hon åt han på en gång, det gav effekt. Khadir och My hoppade som om de aldrig gjort annat, superroligt. Vi tränade studs, förhållning och framåt det gick superbra för dem skönt för My att det håller på att släppa. Alla andra i mina grupper var oxå duktiga, nu händer det saker.
 

Lördag 16 Februari

Hagfix, Charlie är ett proffs på att förstöra grindar. Så imorse så satt vi superström på grinden. Jorden på mittentråden och ström på den övre o undre. Tjo flöjt vad det tog bullen kastade sig när han försökte ta sig ut :-) . De nya har stått o ätit hela natten tror jag. Jag har varit till mitt älskade barnbarn Lucas idag. Tiden går fort idag blev han 2 år. Ja nu ligger jag i soffan å ser melodifestivalen, ja jag är gammal. Imorgon är det hoppning, Khadir o bullen ska med.

Fredag 15 februari

Ifag var det inte Frida som for till Bullen utan tvärt om , puh så less man blir. Jag har beställt tid för kastrering, måndag vecka 11. Idag har det flyttat hit 2 hästar till. De ska bo här i en månad när deras ägare är på draghunds VM. Det ska bli roligt att få rå om dem ett tag, jag tränar dem i hoppning så jag känner hästarna. Det gick kanon att släppa ihop dem med Frida, så skönt med sådana hästar som kan läsa hästspråk. Bästa Julia o Klara motionerade hästarna medan jag fixade till hagarna, de har blivit så duktiga . Tänk att för 2 månader sen var de superrädda för allt och nu så rider dom ut själva. Jag har varit på neurologen i dag, det gick inte så bra, egentligen så visste jag men man hoppas ändå att de ska säga att det går att göra något. Jag har konstant värk i kroppen och har tappat styrka i kroppen.Även reflexerna har blivit dåliga. Jaja så länge jag kan rida så är jag glad och nöjd.
Cia

Onsdag 13 Februari

Ja idag känns det att jag var på Shiregården igår, lagomt ont o stel typ 100 år. Red ut med tjejerna, Julia körde Bullen. En kort runda ca. 30 minuter. När jag skulle ta in hästarna var inte Frida i sin hage, hon stod utanför killarnas hage. Trodde hon var så gammal så suget hade försvunnit, men nää hon står med rumpan mot Bullen. Inte ok jag måste ta ett snack med henne :-) . Hon står ock surar mot Khadir när de står inne, men det kanske är brunst. När man kommer i hästklimakteriet kanske man blir sån. Ja nu ska jag sova bort värken.
Cia

Tisdag 12 Februari

Idag så har jag tillbringat dagen på Shiregården, en superdag. Kört ponny, fick köra ett fartigt russ hur kul som helst. Tittat mig mätt på 2 underbara tinkerföl, ridit en nordis. Jag har tömkört en tinker och pysslat med Cevin. Ja en helt perfekt dag. Khadir har hoppat med MY idag, det gick bra . Men hon behöver bli mer bestämd, men det kommer hon har inte ridit in sig på han än. En bra dag för oss alla.
Cia

Måndag 11 Februari

Ja livet är ibland inte som jag vill. Är fortfarande inte så himla pigg, väntar på Klara och Julia de får rida idag. Julia får rida Khadir så han får röra på sig. Klara rider den bästa Frida. Dom har vuxit den sista månaden i sin ridning. Jag tycker det är viktigt att de känner att de kan och törs, och nu är det så:-) .

SJUK

Hur less blir man, förra inlägget jag skrev då hade jag inte klivit upp ur sängen. Det har jag nu! Jag har ingen ork gick till stallet typ 5 meter jag började toksvettas och blev alldeles skakig:-( . Ja det blir ryggläge idag usch.
Cia

Ridsportsgala

Ja nu har man varit där, många priser delades ut men våran Emelie som var nominerad vann inte :-( . Och fler :-( blev det. Jag fick insulintjänning som inte ville ge med sig, så ambulansen fick hämta mig. Inget roligt slut på den kvällen. Min snälla man Peter fick hämta jag och Emelie på akuten i Skellefteå. Ja nog om det, idag är det hoppträning och sen är det tävlingsmöte. En ny dag med nya möjligheter.

Lördag 9 Februari

Ligger i sängen och vilar, har varit ute med pållarna på fm. Det var ganska kallt, bytte vantar med klara för hon frös hela tiden.Jag fryser sällan tvärt om jag tycker det blir för varmt nästan jämt. Nu vilar jag för ikväll ska jag på ridsportsgala med Emelie. Det ska bli riktigt trevligt. Bussen går halv 5 från Bygde' så det är bäst jag börjar göra mig iordning. I min ålder tar det tid:-) .

Fredag 8 februari

Idag var tjejerna här och vi var ute och red. Vi jobbade hästarna den första biten. Lite svängar och skänkelvikningar, Khadir var väldigt fin och lyhörd. Julia jobbade Bullen, han har börjat lyssna bra på tygeltagen. Sedan tog vi galopp Bullen var kanon duktig och Julia oxå. Khadir lyssnade bra, många halvhalter. Han har börjat sätta under sig riktigt bra. Charlie var lite busig han bockade några gånger, men Jullan fixade det oxå. Bara att driva han framåt och lyfta huvet på han. I går så tränade jag galoppfatningar, galoppfatning ställ utåt ställ inått bryt av takten i trav skänkelvikning och galoppfatning osv. Han var så trött så i slutet ville han inget mer:-) . Lång skritt hem. Ja jobbiga dagar för Khadir men imorgon blir det skritt. Bullen och Julia jobbade bra idag. Klara och Frida jobbade oxå superbra idag, Klara kännde själv vilken skillnad det har blivit sen hon fick henne.

Löshoppningsbilder

 
Min lilla vackra ponny på löshoppningen, med sina skötare Julia och Amanda.

Onsdag 7 februari

Jag ser att jag har haft Januari i Februari :-) . Huvva så kallt det har varit idag, de blåste riktig nordan. Jag och Klara red ut en sväng det blåste så ansiktet frös till en ful grimage:-) . Svängen blev kort.
Cia

Sjuk

Ingen träning :-( jag fick insulintjänning, skit och åter skit. Ja ja vi får ta det en annan dag. Har varit på shiregården i dag , ska hjälpa de att rida in 2 hästar till visningen i vår. En shire och en tinker det ska bli så roligt:-) . Jag tog kort jag laddar upp dem sen.
Cia

måndag 4 jamuari

Idag var tjejerna här, Ida följde med. Hon red Khadir och jag o Julia körde Bullen, eller rättare sagt Julia körde o jag åkte. Klara bella red Frida, vilken ponny 25 år och pigg som få. Vi for ut en kortis kanske en halv timme, men Khadir han sticka med Ida:-( . Han har aldrig gjort så förut, men jag är ändå nöjd förut gick han knappt framåt. Imorgon dressyrträning.
Cia

Söndag 3 jan 2013

Idag var det hoppning, med mina kroppsproblem så har jag hittat en annan tjej som hoppar honom. Hon heter My oh har ridit för mig i många år, jag minns inte hur många. Det var 3dje gången hon red han. Han har testat henne de andra gångerna, men den här gången gick det bra. Han är som en nybörjare, men det tar sig. Vi var båda nöjda och glada.
Cia

Dressyr lördag 2 Februari

Idag så var det dressyr träning för Emelie. Vi tränade på tempo och ställning o böjning. Det gick sådär i början , men han blev finare efter ett tag. Jag tränade på sits och mina j...a händer. De vill inte som jag vill. I slutet gick han kanon bra , lyhörd och framme för skänkeln. Han sökte sig fram till betet och jobbade på bra. En lyckad träning med min bästa tränare, som hjälper oss. Hon kämpar med mig och tillsamans med oss.
Cia

Bilder

Träning för Emelie i sommras 2012
Premiär ridningen på Charlie, Klara rider och har tungan rätt i munen.
Julia rider, konstigt ljus. Hugo i bakrunden, han är med sin älskade matte nästan jämt.
Klara står med sin foderponny Frida hos oss.
Cia

Kastrering

Som jag skrev så var Khadir hingst när jag köpte honom. Jaag sa att han skulle kastreras på en gång, men jag hade inte hjärta att kastrera han, han var den snällaste hingst jag träffat. Pga, av att han hade sådan fin stam och hade fått så fina bedömningar i sverige och i europa behöll jag han som hingst. Han kunde vara lite skrikig men inget mer. Våren 2012 flyttade vi till en by där det fanns andra hästar. Det vart inte bra för Khadir, han började vakta sina hagkompisar. Så på kort tid gick han ner i vikt. Han var orolig i hagen något jag inte har sett hos han. Då bestämde jag att han skulle kastreras. Det var inget lätt beslut, men det bästa för honom. Sen när det var gjort så tog det 3.5 vecka innan det hade läkt. Jag motionerade han 2 ggr./ dag i 4 veckor, men det var det värt han har blivit lugnare. Så nu är det Bullens tur i vår, bara på nån vecka har han blivit HINGST. Inte jättejobbig men hingst. Han är liten och det är barn som oxå ska hantera honom så han blir en superbra valack.
Mina tankar idag är att behöver de inte vara hingst så mår de bättre som valack.
Cia

Fredag 1 Februari

Idag så red jag ut med min vän Isabel:-) . Vi skulle träna lite, men som vanligt blev det tävling. Andra rejset fick jag inte stopp på Khadir, så jag tog i han riktigt hårt. Då tvärnita han och jag höll på att flyga av, jag hängde runt halsen på han. Ja så tokigt det kan bli:-) . Sedan skrittade jag med henne en bit hemmåt. När jag vände provade jag jobba Khadir, då gick han som en klocka. På kvällen var det löshoppning på ridskolan, där var jag med Bullen. Han var så duktig, idag så galloperade han runt och hoppade 50 cm. Det är andra gången han löshoppar. Jag och hans skötare Julia och Amanda var super nöjda. Imorgon är det dressyr träning för Emelie.

Torsdag 31 Januari

Idag  var jag och Khadir ute och tränade efter vägen. Vi tränade övergångar och tempoväxlingar. Han var väldigt lyhörd och vaken. Nästan för mycket ett tag, han trodde han visste vad vi skulle göra och gjorde innan jag sa till. Haha en lycklig kille. Jag själv tränade på sitsen och att hålla tygeln i handen, gick sådär. Men vi ska fixa det oxå.
Charlie fick följa till ridskolan. Där möte Julia upp och red han i 20 minuter. Hon tränade svängar och hoppade några skutt på 20 cm. Jag vet inte vem som hade roligast, men båda såg ut som solstrålar. Charlie vill vara med överallt han älskar att få jobba, jag tror aldrig jag sett han arg.
Cia