khadir.blogg.se

dagbok om träningen med mina hästar

Hoppträning i Malå

I fredags och lördags så var jag i Malå och tränade för Lotta. Det är så himla roligt. På fredagen var det mest markarbete och dessa j...a travbommar. men för en gång skull så gick dom bra utan att jag behövde räkna ett, två. Khadir var mjuk och fin efter torsdagens dressyr och jag hade lite träningsvärk. Bra kombination!!!! Till på köpet skulle vi rida utan stigbyglar, Lotta vill att jag ska känna att jag lever. Men som sagt så gick det riktigt bra men jobbiga 90 minuter.
På lördan så jobbade vi fortfarande på lite lydnad och massa tänk övningar. Det gick ganska bra, men jag kände både i hjärnan och kroppen att man inte kanske är så himla ung längre. Sedan så hoppade vi bana och jag är super nöjd! En svår sväng klarade inte jag av riktigt första gången och jag tog fel sista hinder, men vad gör det jag är så nöjd. Det är bara att fortsätta att träna så blir det här kanonbra! Kan tillägga att jag somnade tidigt i går kväll.
Vi har fått igång den nya datorn så jag har tömt kameran idag!

Äntligen lite dressyr!

Idag så har jag tränat för Emelie, det känns som om att det var hundra år sen sist. Jag har verkligen längtat! Det gick kanon bra, vi tränade på en stooor volt och vi skulle ställa och böja få allt med oss och lite öppna och galopp. Khadir stönade och stånkade, han sa matte hör hur jobbigt det är. Men han var med på noterna. Jag är så glad och nöjd med Khadir. Imorgon åker vi till Malå och tränar för Lotta Sjöberg.
En gammal bild! Ida ska följa med så har man tur kanske det blir några bilder.

Hoppning

Nänusåärjagheltvirrig!!!!!!!!!!!
Jag skulle berätta om hoppningen igår och glömde helt bort det i förra inlägget. 
Igår så for vi till hippo och våran första träning där för Susanne och Mona.
När vi kommer fram och skulle packa ur bilen så säger Ida, cia vi har glömt sadeln. Men en gammal tant som jag stressar inte upp mig för sånt.  Jag fick låna en sadel och då upptäckte jag att jag inte har någon martingal, hm lite spännande för Khadir är inte helt enkel när han kastar upp huvudet. Till på köpet så ligger glasögonen kvar hemma, jag har märkt att jag avståndsbedömmer bättre med dom.
 
Nu kan man ju tro att träningen gick dåligt, men nää den gick super.  Kanske kan man önska ett lugnare tempo men utan martingal så ville jag inte ta så mycket i hans mun. Sussi tyckte han gick bättre utan martingalen men förstog varför jag vill ha en! 
Jag känner mig säkrare i hoppningen och Khadir hoppar jämnare och allt känns så himla bra :-). 
 

En vecka har gått.

I veckan så vart det ingen dressyr träning Emelie fick tapetserarhjälp, men vi körde lite dressyr på åkern. Sedan har veckan bara gått. Lite skogsridning, Anki skrittade Khadir en dag och Julia red Khadir men den dan höll vi på att frysa ihjäl. Dom dagarna så körde jag Bullen.  Julia har även ridit honom två dagar så i veckan har han fått gå ordentligt. 
Jag hoppas på dressyr träning imorgon håller tummarna. 
Och nästa helg är det Lotta Sjöberg träning. 
Våra underbara hundar♡.
Jag och mitt älskade barnbarn♥.