khadir.blogg.se

dagbok om träningen med mina hästar

Torsdag 28 augusti

Nu har det nästan gått en vecka sen tävlingen och jag är fortfarande i lyckorus.
 
Killen har varit helt underbar att rida i veckan.  Galopp träning i går och han var riktigt trevlig. Jag fick till och med till några enkla byten.
 
Idag joggade vi men han var ganska seg. Blev lite bättre i slutet. Jag vill att han ska gå i låg lång form och det gick riktigt bra i slutet.  
 
 

Lycka!

Idag så är jag så stolt över min häst och hans ryttare.  Emelie och Khadir blev placerade på 61.5%. Han var lydig och lyhörd idag annat än igår.  
Han stod så fint i transporten oxå, det är faktiskt första gången som jag kunnat lämna han så. Och tur var ju det när vi fick vänta för att få veta om han skulle placera sig.
 
Ja nu längtar jag till nästa tävling som är Vännäs om 2 veckor. 
 
 
 

Söndag= tävling

Nu har jag packat klart och ska borsta upp Khadir. 
Igår så var Emelie hit och red han med blandat resultat.  Han testar henne igen hon har inte ridit honom kontinuerligt i sommar och då testar han igen.  Men vi hoppas på att det funkar idag och att dom diskuterade klart igår för på slutet var han fin.
Nä ut och borsta och sen åka. 

Torsdag 23 augusti

Nu har ridskolan startat och det märks.  Mycket att göra.  Jag har fixat och donat på jobbet. Sen har det varit möten och nu har jag 2kvällar ridlektioner, onsdag och torsdag.  Jag har ridit Khadir som vanligt men i måndags när jag skrittade så upptäckte jag att han tappat en sko. På tisdagen så red jag och Ida med Isabel det blev en ganska lång tur. 
Jag har en dålig period så det gick väl sådär men i slutet kändes han riktigt fin.
 
Tävling på söndag så imorgon blir det jogg och på lördag så ska Emelie rida igenom han. Emelie och Ida ska tävla på lördag så det blir en hel helg på SURF. 
 
Julia körde Charlie i måndags och han var super fin och i onsdags så var de på ridskolan och hon skulle rida igenom han och hoppa lite, men han var inte alls sugen.  Vi lyssnade på han och Julia hoppade av och "lekte"med han istället.  Jag tror han har en växtperiod. Så nu blir det ingen ridning på ett tag. 
 
Man kan hoppa så här oxå. Som vanligt inga bilder på Khadir. 

Hoppning

I söndags så var Khadir på hoppningen med sin nya ryttare.  Jag har frågat en tjej om hon vill prova att träna och tävla Khadir i hoppning. Det gick riktigt kanonbra vi var båda nöjda. Ja även Khadir såg nöjd ut. 
Vi får testa några veckor och sedan får vi utvärdera, men går det så här bra så tror jag att det blir kanon. 
 
Idag så hade han tappat en sko,inte bra nu när det snart är tävlingsdax. Emelie ska rida igenom han någon dag i veckan och jag får jobba på här hemma. 
 
Ridskolan startar i veckan så nu är allt som vanligt.
Jag ska ha onsdagar oxå så det blir spännande och roligt. 
 
Några bilder från förra veckan. 
Vattenträning välbehövligt! 
Charlie tror att han ska få mat av kungen, men ack vad han bedrog sig. 

Nu är vi på gång.

Idag har Emelie Sandström tränat för Erika. Första gången efter sommaren. Det vart både ris och ros, han hade ett rakt bett och det är bra fram till galopp men sen funkar det inte så det får bli det tredelade igen.  Jag däremot ska rida på det raka ett tag till. 
Men Erica såg framsteg och det är ju positivt, sen testade han Emelie lite och det är inte ok.
Hon ska rida han 2 gånger till under veckan och sen i helgen är det SURF tävlingar. 
Jag tog en tur med Bullen i vagnen vi jobbade i lugnt tempo och han var så trevlig. Han fick oxå gå i alla vatten pölar vi hittade, så nyttigt. 
 

Onsdag 14 augusti

Hejsan! 
Allt är som vanligt.  Jag har ridit Khadir som vanligt.  Igår så galopp tränade vi i backe. Jag red barbacka det gick ganska bra, fast jag har så ont i nacken och ryggen. Khadir var lite seg så jag fick jobba på ordentligt. Idag så tränade vi på åkern , , våran hemläxa som vi fick av Emelie.  Det gick kanon jag blir så glad när killen är så samarbetsvillig. 
Julia har ridit Bullen i 2 dagar och det har gått ganska bra. 
Men idag så var han ganska trött så det blev ett kort pass. 
Efter ridningen så stretchade vi hästarna.  Man såg riktigt hur de njöt av det. 
Imorgon är det vila för pållarna. 
Det syns att det är Julia som tar kort, inte ett enda kort på Khadir. 

Måndag 12 August

Idag blev det en tur med Bullen. Ida och Klara följde med med sina ponnysar.  
Vi tog en tur runt Gullmark. Lillkillen gick som en klocka.  Han har varit väldigt pigg ett tag så en lång tur var behövlig.  Det kändes som vi hade kunnat ta 2 varv. 
Imorgon blir det Khadirs tur, hoppas bara jag har mindre ont i gammkroppen. 
 
 

Äntligen Träning!

Idag har jag äntligen fått träna för Emelie. 
Vad jag har längtat.  Vi började med en skritt övning med framdelsvändning i varje hörn, mycket nyttigt både för min hjärna och Khadirs kropp. 
Sedan var det en övning i trav men där flyttade jag hans bakdel i hörnen och i vartannat hörn gjorde vi en volt. 
Sedan var det trav ien volt och sedan galopp kort sida och en volt och en halv lång sida och sedan avbrott och trav igen. 
Nyttiga övningar men jag hade inte ork för en hel timme. 
I början var Khadir ganska seg och han var inte mellan hand och skänkel, men han blev bättre i slutet. Och efter 50min. Så var jag lila i ansiktet och svetten sprutade.
Jag tror jag behöver konditions träna ;-).
 
Igår så var jag med Emelie på hippo och hon tävlade Valle.  En L:b och en L:a det gick riktigt bra i första klassen, men i andra klassen så var han lite trött. 
 
 

Onsdag 7 augusti

Igår kväll när jag och tjejerna hade ridit så tvättade vi Katja. När jag och Ida sen släppte ut Kairos och Katja så skulle hon rulla. Naturligtvis så rullar hon nära staketet och fastnar. Hon river en stor del av hagen. När viändå måste laga så fflyttar vi deras hage på andra sidan.  
På den sidan är det ett dike, jag sa att de inte hoppar över för det är för stort dike. Senare när Peter kom hem och grillade till sig så ser han att Kairos är lite halt.  Jag har somnat då så I morse när jag klev upp så skulle jag gå ner och titta till Kairos så såg jag det här. 
Alla hhästar tillsammans.  Och det var lugna gatan. Kollade hästarna och ett pytte sår på Kairos inget annat.  Men Kairos hade sparkat sig på insidan benet och var ytterst lite svullen på det vita benet.  Men det var det han hade gjort illa förra veckan efter träningen i Bygdeå så vi vet inte om det har med det att göra heller.  Jag tyckte inte att han var halt, men jag har lindat hans ben.  I morgon får vi kolla igen för då kommer Ida. 
 
Hästarna har haft vila idag. Och jag har varit med Lucas. 

Tisdag 6 augusti

Ja nu är det snart höst, , men underbart väder har det varit nu i några dagar.  Och det bästa är att det inte är några flygkräk ute. 
 
Idag så har Janne och Benne varit här och skott hästarna.  Det känns skönt när det är gjort.  Khadir har inte så bra hovkvalite och det känns ändå som att det går åt rätt håll. 
 
Vi har ridit både i dag och igår i skogen.  Jag har jobbat Khadir i skritt mest hela tiden och det blir bättre o bättre.  Julia har även hon jobbat i skritt med Charlie. Han har börjat sänka sig men han tar inte tag i bettet än.
Och det går bra i skritt, men i traven så blir det svårt för han. 
 
Julia har fått en ny outfit här kommer bilder.  De sa att det var ponny men det var cob. Lite stora men med en så vacker kille gör det inget. 
 
 

utställning.

Nu har Julia och Bullen varit på utställning i sika.
Och Julia var väldigt nöjd hon fick silver.  
Charlie hade skött sig jätte bra, när de lastat ut han så hade han berättat för hela anläggningen att han var där.  Men sen hade han varit koncentrerad på Julia och deras uppgift. 
Han fick sådär poäng på skritt och trav men det är en träningsak och det fixar vi till nästa gång. Julia har aldrig ställt ut förut så jag är super nöjd med hennes prestation. 
Hon har redan bestämt att de ska till Nordmaling. 
 
Ida har hållt igång Khadir, tack för det.  
 
Jag har mättat mitt hårdrockshjärta i Sorsele i helgen och är nu på väg hem.  I fredags när vi for så glömde jag min väska på ett fik i Arvidsjaur, så första stoppet blir där för att hämta den.  Sedan dollar store.  Och käk på X i Skellefteå för middag. 
 
Vi har även hämtat rutor till stallet hos Tomas och May-Britt och en kartong med allt möjligt inom spik och skruvar som Peter har fått av sin mamma. 
 

utställning.

Nu har Julia och Bullen varit på utställning i sika.
Och Julia var väldigt nöjd hon fick silver.  
Charlie hade skött sig jätte bra, när de lastat ut han så hade han berättat för hela anläggningen att han var där.  Men sen hade han varit koncentrerad på Julia och deras uppgift. 
Han fick sådär poäng på skritt och trav men det är en träningsak och det fixar vi till nästa gång. Julia har aldrig ställt ut förut så jag är super nöjd med hennes prestation. 
Hon har redan bestämt att de ska till Nordmaling. 
 
Ida har hållt igång Khadir, tack för det.  
 
Jag har mättat mitt hårdrockshjärta i Sorsele i helgen och är nu på väg hem.  I fredags när vi for så glömde jag min väska på ett fik i Arvidsjaur, så första stoppet blir där för att hämta den.  Sedan dollar store.  Och käk på X i Skellefteå för middag. 
 
Vi har även hämtat rutor till stallet hos Tomas och May-Britt och en kartong med allt möjligt inom spik och skruvar som Peter har fått av sin mamma. 
 

Dålig uppdatering igen.

 
Ja, jag är sämst på uppdatera.  
Jag har varit mormor i en vecka, mitt barnbarn har varit hos oss i veckan.  Jag förstår inte hur jag hann göra något när jag hade 4 barn hemma.  För jag hinner ingenting när Lucas är på besök. Men det har varit en helt underbar vecka och jag saknar han redan. 
 
Men vi har ridit och kört hästarna och Lucas har hjälpt till med allt.  Han är så duktig. 
 
Igår så skulle Emelie rida igenom Khadir så Julia red ner han till Bygdeå.  Först skulle Ida träna för Emelie och sedan skulle Emelie rida.  Men efter att Ida hade ridit så gör Kairos illa sig och tjejerna var tvungna att gå hem.  Så vi får göra ett nytt försök nästa vecka. 
 
Imorgon så ska Julia ställa ut Charlie det ska bli så kul. Hon är så duktig! 
Utställningen är i Sika och det är ju tur eftersom att jag är borta.  Vi är på väg till Sorsele och ska på rock out wild.  Jag kommer att vara nervös tills dom ringer och jag får veta hur allt har gått. 
 
Så ni vet så vart det inte så farligt med Kairos jag tror att han är frisk om nån dag.
 
Jag får uppdatera imorgon och berätta hur det gick för Julia och Charlie. 
 
Bubbel poolen var skön att bada i.