khadir.blogg.se

dagbok om träningen med mina hästar

Dagen före!

 
Ja nu är det snart januari och vi har ingen snö!!! Jag blir så less.  
Idag har jag tömkört Khadir, han var rätt så i gasen.  Jag fick longera han först ett tag,han bockade och busade rätt ordentligt.  Sedan så tömkörde jag han på volt. Han jobbade på riktigt bra när jag kände att han var loss i båda sidorna så jobbade vi på rakt spår och lite öppna och skänkelvikning. Han var ordentligt svettig innan vi var klara och även jag. 
Charlie har blivit körd ordentligt i några dagar så han fick vila i dag.
Valparna är det fullt ös på hela tiden.  Jonte har varit i stan några dagar och kom hem igår med lilleman och då vart det bus i säkert två timmar. 

God jul!

Idag är det jul afton och vi har ätit jul gröt i stallet nu på morgonen. 
Ida,Julia och Klara kom ganska tidigt till stallet för att äta frukost och rida.
Det är snorhalt ute och det är nästan omöjligt att rida, hästarna halkar hela tiden. Men en liten tur blev det! 
Det har blivit väldigt konstig ridning pga. väder och halka men vi har iallafall hållit igång hästarna. 
Jag har tagit hem en ursöt valp som Peter döpte till Orvar.  Inte så fint namn så det är tur att han är så söt. 
 

Längesen

 
Nu är det längesen jag skrev!
Jag har varit sjuk och är fortfarande inte pigg. Min skitkropp har sagt att jag ska sova sova sova eller något liknande. Jag har ett antal sjukdommar och allt som oftast så är det inte så stora problem men ibland blir det kaos och då orkar inte kroppen med. Men men det kommer att bli bättre, det blir det alltid.
 
I allafall så försöker jag rida så mycket jag orkar, skritt är inte så dumt ibland. Och sen har jag underbara människor runt omkring mig som hjälper mig att hålla igång hästarna, ja även mig.
 
Emelie har ridit igenom Khadir en gång i veckan och Ina har hoppat. Julia håller igång Bullen men han är en bulle :) nu. TACK för all den tid ni hjälper mig.
 
Lucas har varit på besök i 2 dagar helt underbart! Tänk att få rå om nån som bara är glad och nöjd. Vi var och hämtade hö och det är babyboom i deras ladugård så vi kollade in kalvarna. Sedan var vi och kollade in valpar, skötte om Charlie och så kom bästisen Julia och lekte ett tag. Synd var att det var storm så jag vågade inte låta han rida, hästarna var på tå de två dagarna han var här. Men det kommer fler gånger som vi kan rida.
 
I veckan for jag och Isabel ut på en tur. Isabel tyckte vi skulle ta turen bredvid ån!!! Sagt och gjort vi tog den vägen. Men vad vi inte viste var att man hade satt upp älgstängsel. Det blev en super rolig men jobbig skritt tur på 2-3 timmar. Turen kanske annars tar 30 minuter puh! När vi kom till Isabel fick hennes mamma <3 skjutsa hem mig och Khadir, tack snälla Susanne.
 
Så här mysigt är den här turen som dom nu har förstört!
Lucas hjälper mormor att mocka, duktig kille!
Och Lucas kan själv fota! av 20 kort var det här det enda man såg vad det var. Mitt lilla hjärtegull.
 
Vilken tur för det inte bara blåste det snöade oxå så boben fick komma fram.
Busstund med bästa Julia.