khadir.blogg.se

dagbok om träningen med mina hästar

Lördag=träning

I morse for jag till Sika och tränade inför tävlingen i morgon.  Det gick riktigt skit dåligt.  Jag har problem med mycket värk just nu och det gör att jag inte har någon kontroll på kroppen.  Jag kan verkligen inte få till det. Jag bestämde mig för att rida med gummisnodd imorgon och rida utom tävlan. I slutet så gick det lite bättre, bara att inse att ibland måste man lyssna på kroppen både för min och Khadir's skull. 
 
Sedan var jag till Hippo och tittade på hoppningen.  Satan så stora hinder de hoppar.  Och vilka fina hästar, det är alltid kul att se på de som har det modet att hoppa de gigantiska hindren. 
 
Snart säng dax så jag är pigg på tävlingen. 
 
Manligt med rosa 
 
 
 
 

Höstbilder

 
Skellefteå framridning!
 

Måndag igen

Dagarna rusar fram och jag hinner ingenting. 
I lördags så var vi och tävlade i Skellefteå. Khadir var fin på fram ridningen utom i höger galopp och Emelie vet inte riktigt varför han inte tar den galoppen.  På banan sköter han sig perfekt till sista galoppen som är höger, hm. Emelie var sjuk och Khadir var inte helt hundra så vi strök han i l:an och åkte hem. 
Vi är så nöjda med hur han har utvecklats den sista tiden så sånt här bekommer inte så mycket. 
 
På söndagen var det ponny hoppning i Sika och dagen var fullspäckad. vi hade verkligen vädret på våran sida, det var inte kallt och inget regn. Det var över 50 starter men det flöt på riktigt bra! 
Efter tävlingen så hade jag en ny ridlekis grupp barnen är så söta. 
 
Idag red jag en sväng i skogen men jag har blivit sjuk så jag orkar ingenting.  Hoppas att det går över fort. Jag har verkligen inte tid att vara sjuk. 
 
På söndag så ska jag tävla själv en l:c. Det är en liten klubb tävling. Spännande! !!

Tävlingsdax

Upp och hoppa.  Nu ska jag äta frukost och sedan är det dax att göra iordning hästen.  Idag så startar Khadir l:A för första gången.  Emelie tog en genom körare i Torsdags och det gick så där, , men det var då.  Idag är en annan dag! Isabel ska följa med och ta kort med sin kamera så förhoppningsvis så blir det fina kort, lägger upp de senare. 
Hoppas på en sån här dag i dag.:-D

Spännande!

Vi har haft några dagar med bus. Man behöver det oxå. Jag och Ida har varit ute med Isabel igår, och i söndags var jag och Isabel ute.  Båda gångerna hade hon Casanova Khadir's bästis. 
 
Men nu är det allvar, på lördag så debuterar han l:a i Skellefteå. Det ska bli så spännande och det är nervöst. Han kan allt som behövs men det ska ju sättas ihop, och han ska ju orka. Dags att fodra upp han;-).  
Men vi tar det lugnt och ser hur det går.  Det är hans sista dressyr tävling och sen är det vila.
 
Jag och Isabel hittade ett ställe att bada på. :-)
Våran lilla flock! 

Hoppträning för Jannike

 
Idag har Ina hopptränat för Jannike med blandade resultat. Men det ska ju inte gå perfekt för då behöver vi ju inte Jannike. Jag är väldigt nöjd med Ina, hon har ändå barat ridit Khadir typ 5 gånger. Heja Ina det kommer att bli så bra.
Några bilder på träningen.
Det bästa var att han travade över bommarna, STORT framsteg.
Julia tränade lite volt och lydnad på sötnöten och det gick över förväntan. Ock vilka sommarbilder vi fick i mitten på september.
Vackra Hugo!
 
 
 

Lobrina

Det värsta som kan hända har hänt. Min gammla häst som var ute på foder rymmde från hagen, dagen efter hittades hon död i skogen. Usch det är min skräck att något sådant ska hända, och så händer det. Hon var ett 18 årigt kallblodssto som var en klippa för oss i många år. Hon var en trygghet i våran flock och fast hon fick byta flockmedlemmar så var hon lugn och trygg. Min man Peter lärde sig rida på henne, och fast han aldrig tyckte ridning var så ok så tyckte han om deras långturer i skogen. Och det var många och långa turer de for på. Alla barn fick rida på henne för hon var så trygg. Hon uppfostrade alla hästar på gården och framför allt min Khadir som verkligen behövdes uppfostras. Vi hade ett sto som stog hos oss och bara var, väntade föl. Hon anföll mig i hagen när jag skulle plocka ihop mathinkarna, men Lobrina kom till undsättning och motade bort det andra stoet. Sedan kom Sara in i Lobrinas liv och de var som gjorda för varann, så de sista åren så var det Saras häst. Vi kommer alltid att minnas dig som den bästa.
Lobrinas flock.
Sara och Lobrina plumsar!
 

ÄLG Jävlar!!#@&

Sist jag skrev så var det mitt i natten och jag skrev att jag skulle bygga vinter hagen!  Klockan 6 tror jag hon var så skriker min kära man, hästarna är lösa.  Hans arbetskamrat  hade sett dem på vägen. Upp ur sängen och hämta pållarna, när jag kollar hagen så är den helt borta. Då ställer jag in hästarna och går och lägger mig en stund. 
 
Vaknar och går ut för att se förödelsen , ,älgen har tagit med sig hagen några hundra meter.  Den har tagit en kabel trumma med tråd drygt 50 meter och alla stolpar ligger utspridda, puh så trött man blir. 
 
Jag fixar vinter hagen och Jonte fixar allt annat som att leka plockepinn.  Och sen ut med hästarna. En snabb dusch och sen iväg och besikta bilen. Och sen hämtade jag Ida. 
 
Vi red ut en lång sväng med Isabel.  Igår var det jogg för killen och idag så ska han hoppa.
 
Stallet är klart så inatt har de sovit inne. 
 
Konstiga bilder från igår. 

Mitt i natten

Efter helgen så har Khadir fått vila i 2 dagar.  Så idag så ska jag ut en sväng med Ida och Isabel. 
 
Men först ska jag bygga vinter hage. Känns lite konstigt att göra det när det fortfarande är sommar värme ute.  Idag så hade jag shorts på mig och svettades som en gris.  Mitten på september och badväder nästan. 
 
Sedan ska jag besikta bilen, huvvaligen inte roligt, det ska inte vara några problem men ändå. 
 
Nu är stallet nästan klart, några plankor som ska upp i Fridas box och sen är det klart.  Peter och Peter har skottat ur den idag så takhöjden blev ok.
 
 
 
Edsel tog en tupplur mot stolen, såg inte så skönt ut.
 

Lördag= dressyr i Vännäs.

Uppe med tuppen, inte varje dag det händer. 
 
Fixade lite hemma medan Emelie och Ida fixade Khadir och sedan iväg till Vännäs. Väl framme så hade jag glömt tyglar, typiskt. Snälla människor i Vännäs så vi fick låna av ridskolan. 
 
Emelie börjar rida fram och tycker att Khadir är loj. Inte bra! På banan sköter han sig men inget driv i han. Emelie är inte så nöjd jag väntar på protokollet och Ida går och hjälper Emelie att ta av han utrustningen.  Då ser jag att de blev 2:a med 62.5%. Skyndar mig att ringa Ida,så på med alla saker igen och in på prisutdelning.  Jag är så glad tänk att det blev en tävling s häst av den fjanten. 
Sedan var det dags för att ladda om för nästa klass.  Emelie var osäker på om de skulle starta på grund av att han var så loj. Men jag gick och fick lite betfor av en snäll tjej som oxå var där och tävlade. 
 
I den här klassen så var han slö i början men tog sig i andra halvan av programmet. Emelie var ändå väldigt nöjd för tidigare har det inte alls gått att rida 2 klasser på 1dag framsteg.  Han fick 59,5 % i den klassen, över förväntan.  
 
Jag konstaterar att nu är han värd 1 miljon vilken helg alltså. Många äpplen är han värd att få. 
 
När jag kom hem så körde jag Charlie och han skötte sig oxå exemplariskt.  Hur kunde jag ha sån tur med mina hästar? 
 
Nu är stallet nästan klart,Peter har jobbat på bra. 
 

klubbmästerskap Hoppning

Jag har ju berättat att Khadir har fått en ny hopp kompis.  Idag så blev de klubbmästare tillsamans. Inte dåligt med tanke på att dom har bara hoppat tillsammans 3ggr. Grattis Ina du har gjort det kanon bra! 
 
Imorgon så är det dressyr i Vännäs, det är bara att ladda om. Jag blir så nervös när tjejerna ska tävla på Khadir. Jag vill att de ska bli nöjda och glada. 
 
Annars har det varit en bra vecka, lite galopp träning. Han är så lydig och gör det jag ber om,lycka.  Sedan hade jag en skritt dag och en dag vila. Ina tränade i går torsdag och de kommer att träna torsdagar. 
Nu ska bara jag och Emelie hitta en dag för dressyr träning för mig oxå. Veckan har för få dagar och dagarna har för få timmar. 
 
 
 
Mycket stolt matte. 

Tömkörning

 
Idag så har Julia tränat Charlie för Erica. De var så duktiga. Hon tömkörde genom koner och slalom och nära koner på utsidan av Charlie och på insidan av Charlie. Sedan så tränade de halt och ryggning. 
Erica tyckte han var lydig, väldigt roligt att höra. 
Julia red i fredags och Jonte körde igår så nu har han vila i några dagar. 
Jag har ridit Khadir och han blir bara bättre och bättre.  Nästa helg är det tävling i Vännäs, Khadir startar på lördag. Jag hoppas verkligen att det kommer att gå bra. 
 
 
Vi har njutit i killingsand i helgen, men vattnet var skitkallt.