khadir.blogg.se

dagbok om träningen med mina hästar

Fredag 27 Juli

Efter träningen så fick Khadir vila
 
1dag för min äldsta son kom hem från Stockholm.  Igår så red jag och Klara till Bygdeå och red med Isabel. Hon red sin nya så KKhadir var lite till sig.  Men det gick riktigt bra han lyssnar bra och jobbade i bra form. 
 
Idag så skrittade vi ut i den underbara sommar värmen.  Khadir var riktigt slö men det var inga kräk ute så det var riktigt skönt. 
 
Charlie fick en ordentlig tvättning idag. Han blev så himla fin, 3sekunder efter att jag släppt in han i hagen så rullar han i jorden.  Mycket jobb för ingenting.  Nästa lördag så är det utställning i Sika synd att jag är borta.  Julia ska visa honom och jag får vara nervös och hålla tummarna från Sorsele. 
 
Taggar: Bullen, Julia, Sol, Ut ritt, khadir, utställning;

Äntligen Träning

Idag var det äntligen dags för träning. Khadir gick som en klocka:-D. Jag är super nöjd.  Vi tränade ställa och rakriktning, det var som att vi hade tränat igår. vi träna lite övergångar oxå och där hade jag blivit starkare. I början var han lite loj men efter ett tag så hade vi fått upp ångan och vi hittade en bra takt och energi. 
Jag är super nöjd! 
 
Khadir är anmäld till några tävlingar i höst. 4 om jag minns rätt så nu blir det hård träning.  Jag tränar för Emelie en gång i veckan och Emelie tränar en gång i veckan. 
 
Idag har Betty, Jontes kompis ridit Katja för Emelie. När vi pratade idag så visade det sig att hon har ridit för Emelie på SURF. Betty bor i Västerås nu och går ridgymnasie där.
 
Vi har även byggt ut hagen idag så nu är pållarna väldigt nöjda. 
 
Taggar: Bete, dressyr, emelie, khadir, träning;

Måndag 22 Juli

Igår så var jag och Ida ute på en riktigt lång tur. 
Vi for så långt så att vägen tog slut. Vi galopperade i aljobbigt slutackar och skrittade nerför.  Khadir var trevlig och lyhörd. 
Men på vägen hem så studsade han i galoppen, så fort jag tar i han så kastar han upp huvet och studsar.  Väldigt irriterande, det är bara ogjort att jag ska flyga av. 
Idag så red jag ut med Isabel och en kompis till Jonte det var trevligt, men tjejerna alltså hästarna var brunstiga som tusan jobbigt för Khadir. 
På vägen hem så lät vi hästarna rulla på i galopp. Katja såg ut som världens lyckligaste häst. Det var nog längesen hon fick sträcka ut på det viset. Imorgon blir det en tur runt Gullmark med Bullen och Khadir och jag ska träna för Emelie ÄNTLIGEN! 
 
Taggar: Bullen, Ut ritt, emelie;

Söndag 21 juli

Det har hänt en del. 
Först så skulle jag ha tränat i veckan men hästarna ville inte som oss. 
Så det slutade med skrapat knä och hand, jag lär ut att man alltid ska släppa hästen och vara rädd om sig. Men själv så vägrar jag att ge upp. Khadir va lite sur och jag stod bakom honom när han sparkade till och träffade mitt ben.  Då gjorde det inte så ont, men nu har jag skitont.
Sedan på onsdag så var Ida och tränade men jag var på sommaren i city och tittade på kiss forever band.  Kul när man känner igen låtarna! 
På torsdag så var jag och Ida till Stöcke och Ida fick hoppa för Sussi.  Hon var så nöjd och glad över att känna att det går.  
Jag hade väldigt trevligt, skönt att bara ta det lugnt och hinna surra med Stöcke tanterna;-). 
På fredag så flyttade alla hästar tillbaka hem, skönt. Jag tycker att det är skönt att ha dem hemma. 
Igår tog vi en tur i skogen och joggade lite.  Några backar i trav blev det åh vad jag har längtat över att rida hemma. 
När jag skulle sätta upp några krokar så skruvade jag rätt in i tummen,  Peter säger att jag är Sveriges största klant :-D. Idag så ska vi rida en tur mot Gullmark och kanske runt vi får se. 
Några bilder från igår.  Katja pussar Khadir, Khadirs öron, Bullen och Julia på Kairos och Ida på Katja. Klara ville inte vara med på kort. 
Taggar: Bete, Ut ritt, häst, khadir;

Torsdag 11 Juli

Idag så var jag till Khadir och skulle rida igenom han.  Och idag så var han kanon fin.  Jag jobbade med övningar som jag har fått av Erica, där det händer något hela tiden.  Det var längesedan han gick så bra! 
Kanske det berodde på att jag var pigg idag oxå. 
Julia lekte följa john lekar med Bullen idag. 
Vi skrattade åt dem han är som en hund han kommer när hon ropar på han och följer henne när hon springer. 
Sedan red hon en liten stund och jobbade han i skritt där han har börjat ta stöd i bettet. 
Imorgon blir det en tur ut i skogen. 
 

Dålig uppdatering

Jag har varit väldigt dålig på att uppdatera! Jag har varit och ridit Khadir 2 gånger sen sist jag skrev.  Jag har varit super klantig igen. 
Jag skulle ta ut några grejer från vedboden och snubblade. Jag har en svullen disk i käken, och får bara äta mjuk mat i några veckor.  Jag slog även handleden och nacken så jag har ont i huvudet och handleden oxå. 
Jag är världens klantigaste! !!
Jag red Khadir igår mest i skritt, han var super fin och skrittade framåt och inte struttade som han brukar. Han sökte sig ner till bettet nästan på en gång. 
Jag rider på ett rakt solid bett nu, och han är betydligt bättre på det. 
Julia har ridit Charlie och Klaras stora syster har kört honom.  Han är riktigt på topp igen efter att han har vilat några dagar. 
Julia tog några bilder igår. 
Kolla in manen. 
 
Taggar: Bullen, Julia, dressyr, fota, khadir, köra häst;

Torsdag 4 juli

Idag så tömkörde jag Khadir. Det var längesen vi tömkörde. 
Från början så var volten oval och han levde sitt egna liv.  Men ganska fort så gick det bra!
Vi jobbade i låg form och att ställa utåt och inåt. 
Julia red Bullen och hoppade några skutt. 
Han var ensam i hagen där hon red, nyttigt för Bulle. Det var första gången som han reds utan draghjälp.
Tummen upp för Bullen och Julia. 
Jag är nog världens sämsta fotograf. Jag glömde att släppa knappen;-). 

Onsdag 3Juli

Idag har jag varit till killarna. Charlie hade vilodag och Khadir red jag igenom. 
Han var inte så lyhörd och stretade emot en del. 
Jag lät han galoppera i låg form och sedan jobba han igen och då gick det bättre. 
Imorgon blir det att fortsätta med att arbeta han.
Sedan skrittade jag ut i skogen med han.
Mys stund och Frida ger båda killarna lite mys. 
Taggar: Bullen, Ut ritt, dressyr, khadir;

Lucas

Idag har jag varit med mitt barnbarn Lucas.  Det är så mysigt, han pratar på hela tiden.  Vi tog några bilder när han gjorde miner. 
 

Baddax

 
 
I går så var vi och badade med hästarna. Det är 5 km till badstranden och 2 efter en "stor" väg. Bullen är  inte helt trafiksäker och det kör mycket lastbilar där så det var lite spännande. Av det skälet så körde jag han och Julia red Khadir.
Allt gick kanon på vägen dit men på vägen hem så kom en lastbil. Charlie blev super rädd men den otroligt snälla lastbils chauffören stannade så jag fick köra in på en liten grusväg och stå där medan han körde förbi. Sådana människor blir man så glada över det gjorde min dag.
 
När vi kom ner till stranden så talade Khadir om att han INTE tänker gå ner i det blöta och det gjorde han inte heller. Men de andra 3 badade och Frida och Bullen simmade till och med. Kairos ville inte blöta ner magen men han var då i vattnet.
BILDER
Vilken min Julia!
Frida älskade verkligen att bada!
Men det gjorde inte Khadir han verkligen vägrade att gå i !!!
På väg hemåt !!!!!!!